Oscar Zia är programledare för Melodifestivalen 2022


Oscar Zia leder hela Sveriges fest som dessutom planerar för turné nästa årEfter startskottet i Malmö lördag den 5 februari åker Melodifestivalen vidare till Göteborg, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik och slutligen till Stockholm. 
 
Melodifestivalens projektledare Anette Brattström är mycket nöjd med valet av programledare och gläder sig åt att planera för en turné. 
 Melodifestivalen är hela Sveriges fest och vi längtar efter att få komma ut i landet och möta publiken igen. Vi är hoppfulla, laddade och tror på en turné men är samtidigtföljsamma och ödmjuka inför att det fortfarande pågår en pandemi. 
 
Anette Brattström om valet av programledare: 
 Oscar Zia är en fullblodsentertainer som med sin charm, bredd och glimten i ögat känns helt självskriven som programledare. Han har tävlat tre gånger, gästat oss som programledare tidigare och har dessutom tittat på Melodifestivalen sedan han var liten. 
 
Och Oscar är laddad inför uppgiften. 
– Det känns självklart som ett ärofullt uppdrag – plötsligt är det jag som står i ledet efter Kristian Luuk, Petra Mede och Gina Dirawi. Jag har tittat på Melodifestivalen sen jag var liten, hela familjen skulle titta och ingen fick prata, jag ville inte missa en sekund! Jag är väldigt peppad på att åka ut på turné och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest, säger Oscar Zia. 
 
Om Oscar Zia 
Oscar Zia gjorde sin Melodifestivaldebut 2013 med låten ”Jalla Dansa Sawa. Året därpå deltog han som soloartist och tog sig till final med ”Yes We Can”. 2016 var Oscar juryns favorit i Mellofinalen och knep tävlingens andraplats med låten ”Human”. Sedan 2017 skriver och sjunger han framförallt på svenska och han har också hunnit med flera programledarinsatser både i radio och tv. Melodifestivaltittarna kunde så sent som i vårvintras se Oscar som programledare tillsammans med Anis Don Demina. Utöver musik och programlederi så är Oscar Zia just nu aktuell i dramaserien Skitsamma! och han har en av huvudrollerna i ungdramat Allt som blir kvar som sänds på SVT i vår.