Farah Abadi med gäster drar igång årets Eurovision - och gör nedslag hos Cornelia Jakobs i Turin

21 april 2022 - Senast uppdaterad 6 maj 2022

 

Eurovision Song Contest 2022 inleds tisdag 10 maj klockan 21:00 med den första semifinalen direkt från Turin, Italien. Timmen före direktsänder SVT ”Uppsnack Eurovision” med Farah Abadi som programledare och gäster i studion - samt gör nedslag hos Cornelia Jakobs och det svenska teamet i Turin.

-       Det blir en härlig förfest till Eurovision och vi går igenom allt man inte får missa i årets tävling, säger Farah Abadi.

 

Tv- och radioprofilen Farah Abadi gjorde succé i årets Melodifestival. I ”Uppsnack Eurovision” djupdyker hon i allt som har med Eurovision att göra. Med sig har hon Cazzi Opeia - artisten och kompositören Moa Carlebecker som med årets Melodifestival fick stort genomslag även i Sverige - samt Mello-experten Bella Qvist. De undersöker bland annat: Vilka är årets favoriter, årets trender och årets snackisar? Och så analyseras förstås Sveriges bidrag ”Hold Me Closer”. Vilken chans har vi i år, hur är formen för Cornelia Jakobs och vilka är hennes och Sveriges främsta konkurrenter?

I programmet får vi också glimtar från Cornelias hektiska veckor inför tävlingen.

Vad kan vi svenskar egentligen om Eurovision? Komikern och medieprofilen Torbjörn Averås Skorup undersöker våra kunskaper och dessutom kommenterar SVT:s Rebecca Haimi hur kriget mellan Ryssland och Ukraina påverkar Eurovision.

Vi får möta laddade fans på plats i Turin, liksom eftertraktade artisten Mahmood (Alessandro Mahmoud) som tävlar för Italien i år, och förstås – Cornelia Jakobs och det svenska teamet som förbereder sig inför torsdagens semifinal där Sverige deltar.

SVT1 och SVT Play tisdag 10 maj kl 20:00: Uppsnack Eurovision

 

 

Kontakter

Mellomedia