Melodifestivalens scen 2022

3 februari 2022

Melloscenen 2022 består av två scener och den största LED-väggen i Melodifestivalens historia. Tanken med årets scenlösning är att sudda ut gränserna mellan scen, artist, publik och ljus.

Live är ett av värdeorden för årets scen. Med live tänker vi att artister, programledare och tv-tittare ska känna mer av den energi som publiken ger i arenan och därför vill vi vara närmare publiken. Vi ska sudda ut gränserna mellan scen, artist, publik och ljus – allt ska sitta ihop. Mer än vanligt, säger Viktor Brattström, scenograf. 

 

Stora scenen 
Stora scenen är lite mindre än vanligt men den har utrustats med den största LED-väggen någonsin i Mello-sammanhang (13 x 6 m). Scenen har integrerat ljus i takformationer och den bredaste trappa vi sett i sammanhanget. Ljusriggen går ut över publiken och når fram till publikscenen.  
 
Publikscenen 
En lite mindre scen är placerad på parkett omgärdad av publiken. Den kallas för publikscenen. Dit kommer artisterna när de går ner från den större scenen, vars front är en enda stor trappa. Publikscenen har en egen mindre ljusrigg och mycket ljus är placerad bland publiken på ett helt nytt sätt. Publikscenen har förutom en egen ljusrigg även ett LED-golv (9 x 6 m). 

 

Greenroom 

Årets greenroom är en stor festplats som ligger på parkett mitt i publiken. Lite som greenroom vanligtvis brukar se ut i finalen. 

Kontakter

Mellomedia